Vestes wind system er nok en af de største og mest anerkendte danske virksomheder. Det er en dansk fabrikant virksomhed, som producere vindmøller. Vestas regnes med at være en af førende indenfor deres branche. 

Vestas blev stiftet i 1945 af Peder Hansen, dengang hed det faktisk VEstjysk- Tålteknik men ændrede senere navnet om til vestas. Vestas startede faktisk med at producere hvidevarer og landbrugsudstyr, men skiftede senere over til vindmøller hvilket man må sige var en god ide.

Herunder kan du se en graf for vestas aktier igennem det sidste år. 

Graf over vestas aktie

vestas aktie

Vestas Aktie: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Vestas Udbytte

Som mange andre virksomheder så udbetaler vestas også udbytte til deres aktionærer hvert år. Vestas har tidligere i år udtalt at de udbetaler udbytte der svarer til 30 procent af der nettoresultat. For at sætte lidt størrelse på det, så udbetalte de alt omkring 230 milioner kroner i udbytte i 2020. 

Jo flere aktier du ejer hos vestas, jo mere vil du også få udbetalt i udbytte. 

Herunder kan du se rengskabet for vestas danske afdeling for de seneste 5 år, og som du kan se så går det rigtig godt hos dem. Dog er de gået en hel del tilbage i fortjenesten fra 2020 til 2021. derfor bliver det ekstra spændende at se hvad der resultat for 2022 bliver. Grunden til tilbage gangen i 2021, er nok på grund af corona.

Køb din første vestas aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i vestas, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe vestas aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan Køber du pandora aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier hos vestas.

For at finde vestas aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine vestas aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe vestas aktier?

Hvis du spørger mig, så ja det burde du jeg har selv gjort det. Vestas er en utrolig stærk og veludviklet virksomhed, som ved hvor de vil hen over de næste par år. Derudover så er deres branche jo vindmøller og de er nogle af de bedste på markedet til at producere dem. 

Derfor tror jeg også på at de vil få nogle rigtig gode år, over de næste par årtier. For hvis vi skal redde vores planet så er det den vej, de fleste lande skal gå for at blive mere bæredygtige. 

Jeg håber du er blevet lidt klogere på DSV aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster vestas aktien?

Kursen på vestas aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe vestas aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe vestas aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.