Udbytteaktier er noget af det som vi danskere investerer mest i, og det er der da også gode grunde til. For udover at du ejer aktien som du til hver en tid kan sælge og indkassere profritten, så får du altså også udbetalt penge en gang årligt som udbytte. Det kan du enten vælge at bruge til at investerer yderligere eller bruge til en ferie for eksempel.

Vi har her på siden udvalg nogle af de bedste udbytteaktier som du kan investerer i. Så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvilke udbytteaktier som vi mener er de bedste her i 2023 og som du bør undersøge nærmere.

Se vores liste med de bedste udbytteaktier længere nede på siden , samt hvilke handelsplatforme vi mener er de bedste handelsplatforme, så du kan købe udbytteaktier når du er færdig med vores artikel.

Bedste udbytteaktier i december 2022

  • Novo Nordisk – Den mest købte aktie i Danmark og er en af de virksomheder som udbetaler allermest udbytte til deres aktionærer.
  • Apple – Apple er en verdenskendt virksomhed, som vi alle bruger dagligt i vores hverdag. De er også en virksomhed i stor vækst og som betaler et stort udbytte hvert år.
  • Jyske Bank – God virksomhed med kæmpe overskud årligt og med en forventet god udbytteaktie både kort- og langsigtede
Etoro-liste
5.0/5

Bedste handelsplatform til udbytteaktier

Hvis du ønsker at gå i gang med at investerer i udbytteaktier, så skal du først og fremmest have valgt en handelsplatform hvor du kan købe dine aktier på. Her anbefaler vi 3 forskellige, dog vil jeg gerne pointere at de bedste er til hver en tid Plus500 og Etoro. Det er to handelsplatforme som har en enorm nem og brugervenlig platform, som alle kan finde ud af at navigerer rundt på. 

Vi har nedenfor en liste med populære handelsplatforme med lav kurtage, gratis aktiedepot, god brugervenlighed, samt et stort udvalg af aktier.

Bedste aktieplatforme til køb af udbytteaktier

  1. eToro– En af de mest populære handelsplatforme til at investerer i aktier og kryptovaluta. Det er helt gratis at have en bruger hos dem.
  2. SaxoInvestor – Dansk handelsplatform med stort udvalg af danske udbytteaktier. De tilbyder også dansk kundeservice året rundt.
  3. Plus500– Populær handelsplatform som er en af de mest populære platforme rundt om i verden.

Vi anbefaler eToro når du skal købe dine udbytteaktier. En stor fordel ved at købe udbytteaktier på eToro er, at når du får udbytte fra dine aktier, så kan du geninvestere dit udbytte uanset hvor stort beløbet af, uden at din investering bliver spist op af kurtage og gebyr. eToro har nemlig 0 kr. gebyr og kurtage på aktiehandel.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Bayer aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Find din danske udbytteaktier

For at finde dine danske udbytteaktier på enten etoro eller plus500, så skal du blot søge efter den oppe i søgefeltet, som du kan se på billedet herunder og derefter klikke ind på dem. Så kan du handle det antal du ønsker at købe.

Længere nede på siden, vil vi vise dig en stor liste med danske udbytteaktier som du kan købe, og som vi mener er spændende.

danske udbytteaktier

Udbytteaktier 2023

Novo Nordisk aktier

novo nordisk aktier

Novo Nordisk er som sagt en af de mest populære aktier her i Danmark og det er faktisk den aktie som størstedelen af danskerne investerer i. Det er der mange grunde til, en af dem er af det er en meget anerkendt virksomhed som gang på gang har leveret et flot resultat og er gode til at tjene penge.

Derudover så betaler de også et højt udbytte til deres aktionærer hvert år, som gør denne aktie endnu mere spændende.

Seneste Novo Nordisk aktier udbytte: 1,04%

Vestas aktier

vestas aktier

Vestas er igen en meget populær aktie som også udbetaler et højt udbytte til deres aktionærer. Det er en virksomhed som anses for at være de bedste indenfor deres branche og er en virksomhed som jeg mener vi kommer til at se en helt del mere til i fremtiden.

Vestas blev stiftet i 1945 af Peder Hansen, dengang hed det faktisk VEstjysk- Tålteknik men ændrede senere navnet om til vestas. Vestas startede faktisk med at producere hvidevarer og landbrugsudstyr, men skiftede senere over til vindmøller hvilket man må sige var en god ide.

Seneste Vestas aktier udbytte: 0,68%

Jyske bank aktier

Jyske bank aktier

Jyske bank er faktisk en sammenlægning af fire forskellige banker, de blev alle 4 sammenlagt i 1967 og har faktisk lige siden opkøbt hele 9 andre banker og slået dem sammen i en, som jo i dag hedder Jyske bank a/s.

Jyske bank blev grundlagt i 1967 og er lige siden stødt vokset for hvert år, både i form af deres omsætning men også deres bundlinje. Det er derfor efterhånden blevet en ret solid bank, som har en del private kunder men også erhvervskunder. Jyske bank har den dag i dag 3.363 ansatte og en egenkapital på 32,6 milliarder danske kroner.

Seneste Jyske Bank aktier udbytte: 2,21%

Apple Aktier

Apple Aktier

Apple er en virksomhed i sin helt egen kaliber. Det er nok en af de mest kendte virksomheder i hele verden og en af dem hvor deres produkter bliver brugt af flest til dagligt. Apple er dem som bland andet har lavet iphone, som jo er blevet et alle mands eje den dag i dag.

Apple blev stiftet i 1976 i Californien og er i dag mere end 154.000 ansatte. Det er altså en virksomhed i den helt store liga, og derfor er det også en aktie som der er meget lav risiko i. Sidste år (2021) leverede de et resultat på 95 milliarder dollars. Virksomheden blev stiftet af en person som hedder Steve Jobs, han nåede at blive en af verdens rigeste inden han desværre gik bort.

Seneste Apple aktier udbytte: 0,57%

Jyske bank aktier

Coca Cola aktier

Vi kender nok alle sammen Coca-Cola aktier, det er en af verdens største virksomheder som har eksisteret i utroligt mange år, uden at forny deres produkt. De driver virksomhed i mere end 200 lande i verden og har omkring 454 firmaer med over 74.000 ansatte som er spredt ud i hele verden.

Coca cola blev stiftet i 1892 og siden er det gået rigtig stærkt. Cola blev opfundet af en apoteker som eksperimenterede med at finde en kur mod hovedpine, i stedet opfandt han den sirup som bliver brugt til Coca Cola.

Seneste Coca Cola aktier udbytte: 0,44 USD pr aktie

Tryg aktier

Tryg aktier

Tryg er en af de mest kendte virksomheder i Danmark og de fleste danskere kender dem. Du kender dem nok i forhold til forsikringer. De er faktisk også det største forsikringsselskab i både Danmark og Skandinavien.  De tilbyder forsikringer til kunder både i Danmark, Sverige og Norge.

Hvis du siger forsikring, så siger du også tryg. Hver fjerde dansker er nemlig forsikret igennem tryg. Virksomheden blev grundlagt i 2002 og har hovedkontor i Ballerup.

Seneste Tryg aktier udbytte: 2,86%