Uber er en amerikansk transportvirksomhed, som har hovedkvarter i San Francisco. Uber er kendt for deres internetbaseret tjeneste, hvor du kan bestille og betale transport af dig og flere. Firmaet har betegnet deres service som værende en service til samkørsel. 

Uber blev grundlagt i 2009 og siden har det gået rigtig stærkt. Det er en virksomhed som har haft rigtig meget fart på lige siden. Uber omsatte i 2022 for 8,34 milliarder Dollars, det er altså en vækst på 72,2% i forhold til 2021. 

Hvis du har besluttet dig for at købe aktier i Uber, så anbefaler vi at du bruger etoro som handelsplatform. Det er en meget brugervenlig og nem side at navigerer rundt på og derfor anbefaler vi den også til dig!

Etoro-liste
5.0/5

Graf over Uber aktier

Uber aktier

Uber aktier: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Hvad er Uber aktier?

Indenfor de seneste ti år, er det gået hen og blevet noget som de fleste kan finde ud af og som de fleste faktisk også gør. For nu til dags investerer over 40% af danskerne faktisk deres opsparing i aktier. Og det er helt klart også noget som vi vil anbefale dig at gøre, i stedet for at lade dine penge stå på bankkontoen.

Når du køber en aktie i et firma, så køber du faktisk en lille del af virksomheden. Jo flere aktier du køber hos den pågældende virksomhed, jo mere kommer du også til at eje af firmaet. Det skal dog siges at selvom du ejer noget af virksomheden, så giver det dig ikke ret til at bestemme noget i forretningen. 

Din aktie er dit bevis på at du ejer noget af forretning, og derfor vil du også se at når virksomheden vækster, altså tjener flere penge eller får en større omsætning. Så vil din aktie også stige i værdi. 

Køb din første Uber Aktie

Hvis du går og overvejer at investerer i Uber aktier, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Uber aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Uber aktier?

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra Uber.

For at købe aktier i Uber, så skal du bruge søgefeltet, hvor du skal indtaste navnet på den virksomhed som du gerne vil købe aktier hos. Der kan du også læse mere om aktien og se grafer for den over flere år.

For at købe dine Uber, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Uber aktier?

Om du skal investerer dine penge i Uber er noget som du selv skal beslutte, vores side har til formål at give dig information om den pågældende virksomhed, så du har det bedst mulige grundlag at træffe din beslutning ud fra. 

Men jeg vil da gerne komme med min personlige mening om uber aktien. For det er faktisk en spændende virksomhed, som dog har sine udfordringer. Da uber startede var det fuldt lovligt for deres medarbejder at køre rundt uden taxameter i deres biler, men der er efterfølgende kommet en lov som gør at det ikke er lovligt at køre rundt uden taxameter, og det er noget som har taget hårdt på aktien.

Det er en aktie som jeg selv ejer en lille del i, fordi jeg netop tror det er en aktie med meget høj risiko. Den kan sagtens falde en del, hvis der kommer flere love mod denne ydelse, men det kan også gå den anden vej. Og derfor har jeg også kun valgt at investerer et lille beløb i denne virksomhed.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på Uber aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster Uber aktien?

Kursen på Uber aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Uber aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Uber aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.