Telia er en af de mest kendte virksomheder i Danmark og de fleste af os har nok brug dem på et eller andet tidspunkt i vores liv i form af mobil abonnement. Telia er den femtestørste televirksomhed i Europa med mere en 20.000 ansatte og over 23 millioner kunder.

Virksomheden Telia blev grundlagt 2002 i Sverige. Det er en virksomhed med flere forskellige datterselskaber, de ejer blandt andet Telia Finland, Telia Eesti, Halebop og mange flere. De omsatte for 5,7 milliarder svenske kroner i 2020. 

Hvis du har besluttet dig for at købe aktier i Telia, så anbefaler vi at du bruger etoro som handelsplatform. Det er en meget brugervenlig og nem side at navigerer rundt på og derfor anbefaler vi den også til dig!

Etoro-liste
5.0/5

Graf over Telia aktier

Telia Aktier

Telia aktier: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Hvad er Telia aktier?

Indenfor de seneste ti år, er det gået hen og blevet noget som de fleste kan finde ud af og som de fleste faktisk også gør. For nu til dags investerer over 40% af danskerne faktisk deres opsparing i aktier. Og det er helt klart også noget som vi vil anbefale dig at gøre, i stedet for at lade dine penge stå på bankkontoen.

Når du køber en aktie i et firma, så køber du faktisk en lille del af virksomheden. Jo flere aktier du køber hos den pågældende virksomhed, jo mere kommer du også til at eje af firmaet. Det skal dog siges at selvom du ejer noget af virksomheden, så giver det dig ikke ret til at bestemme noget i forretningen. 

Din aktie er dit bevis på at du ejer noget af forretning, og derfor vil du også se at når virksomheden vækster, altså tjener flere penge eller får en større omsætning. Så vil din aktie også stige i værdi. 

Køb din første Telia Aktie

Hvis du går og overvejer at investerer i Telia aktier, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Telia aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Telia aktier?

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra Telia.

For at købe aktier i Telia, så skal du bruge søgefeltet, hvor du skal indtaste navnet på den virksomhed som du gerne vil købe aktier hos. Der kan du også læse mere om aktien og se grafer for den over flere år.

For at købe dine Telia, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Telia aktier?

Hvilke aktier du skal købe, er noget som du helt selv skal beslutte. Det er dine penge du investerer for og derfor skal du også træffe den beslutning selv. Jeg vil dog gerne komme med min vurdering af Telia aktien. 

Det er en virksomhed som har mange konkurrenter og der vil komme mange flere til med tiden, derfor mener jeg også det er en aktie som har en vis risiko. Du kender det nok selv det med at man vælger det billigste mobil abonnement som man kan finde, og netop af den grund er det også meget svært for firmaerne i denne branche at tjene penge. Derudover så er det også utrolig svært for dem at holde på deres kunder. 

Hvis du gerne vil investerer i en aktie, hvor du potentielt kan tjene en god profit, men muligvis også tabe penge, så er denne aktie en mulighed. Derfor anbefaler jeg også du ikke køber for meget i denne aktie, men en lille smule hvis du er villig til at tage satset.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på Telia aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster Telia aktien?

Kursen på Telia aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Telia aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Telia aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.