S&P 500 er det største og mest kendte index i verden, det er en samling af de 500 største virksomheder i  USA. S&P 500 index er lavet ud fra de 500 største virksomheder i USA, i form at aktiekurs og omsætning, det kan for eksempel være virksomheder som Facebook, Shopify, Nike og Apple.

S&P 500 er jo som sagt det der bliver investeret mest i, men det kan faktisk godt være lidt en jungle at investerer i og netop derfor har vi lavet dette indlæg til dig som overvejer at købe aktier i S&P 500. 

Hvis du har besluttet dig for at købe aktier i S&P 500 index, så anbefaler vi at du bruger etoro som handelsplatform. Det er en meget brugervenlig og nem side at navigerer rundt på og derfor anbefaler vi den også til dig!

Etoro-liste
5.0/5

S&P 500 indeks kurs

S&P 500

S&P 500 Index: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Hvad er S&P 500?

S&P 500 index blev oprettede i 1923, den gang indeholdt det kun 90 aktier, men hvor det senere hen blev udvidet til de 500 største virksomheder i USA baseret på aktieværdien.

I S&P 500 kan du se hvordan det går virksomheder og der er ofte udskiftninger i dette index eftersom virksomheder vokser og bliver mindre.  Kravet for at en virksomhed kan komme med i S&P 500 er at de har en værdi på mindst 6,1 milliard dollars, dog er der også mange andre krav for at komme med i S&P 500 index.

Der bliver som sagt tit skiftet ud i virksomhederne, eftersom de stiger og falder i virksomhed værdi. Og netop derfor ser mange investorer det også som en spændende aktie, for i og med der er udskiftning, er der ikke særlig høj risiko for at aktien vil falde drastisk.

Køb din første S&P 500 aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i S&P 500 index så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe S&P 500 index aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du S&P 500 Index aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra S&P 500 index. 

For at finde S&P 500 index aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine S&P 500 index aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe S&P 500 Index aktier?

Det er selvfølgelig noget som du selv skal beslutte, men hvis vi kigger på grafen længere oppe, så kan vi se at den igennem de sidste 5 år er steget en hel del. Og hvis vi går 10 år tilbage og ser på den, så kan vi også se at den faktisk er steget stødt igennem 10 år, jeg vil derfor sige det er en rigtig fornuftigt aktie at købe, hvis du tænker dine investeringer på lang sigt. 

Min mening om aktien er som sagt, at det er det bedste sted at placerer dine penge, hvis du tænker meget langsigtet. Det kan godt være den ikke stiger voldsomt mange procent om året, den stiger dog hvert år og derfor vil en større investering efter nogle år kunne give en god profit. Hvis du dog ser meget kortsigtet, så er dette ikke den rigtige aktie for dig, da den som sagt kun stiger nogle procenter hvert år.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på S&P 500 index aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster S&P 500 indeks aktien?

Kursen på S&P 500 indeks aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe S&P 500 indeks aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe S&P 500 indeks aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.