Palantir er en offenlig amerikansk softwarevirksomhed som primært arbejder indenfor big data-analyse. Virksomheden har hovedkontor i denver Colorado og det har de haft siden 2003.

Virksomheden blev grundlagt i 2003, så det er altså ikke en virksomhed som har været her i mange år, men derfor vil jeg stadig mene det er en aktie med lav risiko, da det er den amerikanske stat der ejer virksomheden. Palantir havde en omsætning på 1,542 milliarder Dollars i 2021 og det til en kun voksende.  

Hvis du har besluttet dig for at købe aktier i Palantir, så anbefaler vi at du bruger etoro som handelsplatform. Det er en meget brugervenlig og nem side at navigerer rundt på og derfor anbefaler vi den også til dig!

Etoro-liste
5.0/5

Graf over Palantir aktier

Palantir Aktier

Palantir aktier: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Hvad er Palantir aktier?

En aktie er noget som er gået hen og blevet utrolig populært indenfor de seneste år og det er kun noget som bliver mere og mere populært over de næste år også. Ved at købe en aktie i for eksempel Palantir, så kommer du faktisk til at eje noget af virksomheden som du køber aktien i og dermed vil din aktie og stige eller falde alt efter hvor godt virksomheden klarer sig.

Det kan derfor godt gå hen og blive en god investering, hvis man kan ramme rigtigt og købe aktien når den er lav og sælge den når den er høj. Udover det så betaler du jo penge for at have dine penge stående i banken i forhold til negative renter, ved at investerer dem i stedet så kan du se din opsparing blive større i stedet for mindre.

På billedet her ovenover kan du se kursprisen for Palantir aktien igennem det sidste år, og det ser faktisk meget intressant ud. For da året startede ud lå den i en meget høj kurspris og er derefter faldet igennem hele året. Og jeg vil sige det er det helt perfekte tidspunkt nu at investere i Palantir, hvis du syntes det er en virksomhed som passer til dig. De har både meddelt at de udkommer med en ny teknologi i 2023 og så er kursprisen lav lige nu. 

Køb din første Palantir Aktie

Hvis du går og overvejer at investerer i Palantir aktier så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Palantir aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Palantir aktier?

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra Palantir. 

For at købe aktier i Palantir, så skal du bruge søgefeltet, hvor du skal indtaste navnet på den virksomhed som du gerne vil købe aktier hos. Der kan du også læse mere om aktien og se grafer for den over flere år.

For at købe dine Walt Palantir, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Palantir aktier?

Hos aktierdk.dk giver vi ikke anbefalinger til hvilken aktie du bør købe. Men derfor vil jeg gerne komme med min personlige mening om aktien, det er nemlig en aktie som jeg selv ejer i min portefølje.

Det kommer helt and på hvilken strategi som du investerer med. For hvis du investerer med en kortsigtet strategi, så er denne aktie ikke den rette for dig. Men investerer du derimod med en langsigtet strategi, så er Palantir aktier måske et godt valg af placerer sine penge. 

Derfor er det utrolig vigtigt at du vælger din strategi inden du kan gå i gang med at købe aktier. 

Hvis der er noget som er sikkert indenfor aktier, så er det at der aldrig er noget som er sikkert indenfor denne branche, altså det med at købe og sælge aktier. Og derfor anbefaler vi også altid at du kun investere det som du har råd til. 

Jeg håber du er blevet lidt klogere på Palantir aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster Palantir aktien?

Kursen på Palantir aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Palantir aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Palantir aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.