Ørsted er Danmarks største energiselskab og det har de efterhånden været længe! Udover af være Danmarks største, så er de også en af de førende nord Europas energiselskaber. Deres forretning består af at købe og sælge strøm, så det er altså en virksomhed der vil eksistere mange år frem endnu.

Ørsted blev stiftet i 2006 og den dag i dag ejer den danske stat 50,1% af virksomheden. Virksomheden er vurderet til 260 milliarder, dermed kunne der komme 130 milliarder i den danske statskasse, hvis de valgte at sælge deres ejendele i virksomheden. 

Herunder kan du se en graf for ørsted aktier over de seneste 5 år. Det har altså været en god mulighed for at tjene nogle penge, hvis man valgte at investerer i ørsted for 5 år siden.

Graf over ørsted aktie

ørsted aktie

Ørsted Aktie: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Ørsted Udbytte

Ørsted udbetaler udbytte til deres aktionærer i marts eller april. De har meddelt at du vil få 12,5 kroner pr aktie du ejer i udbytte for 2022. Der er altså derfor et rigtig godt udbytte at hente, hvis du har valgt at opkøbe en del aktier i ørsted. 

Hvis du ikke ved hvad udbytte er: Så er det noget nogle virksomheder tilbyder til dem der ejer aktier hos dem. Det er ikke alle virksomheder der betaler udbytte, men en stor del af de store virksomheder gør. Du for altså både udbytte hvert år, men du ejer samtidig og dine aktier som du kan sælge når de stiger og få en profit der også.

Herunder kan du se rengskabet for ørsted danske afdeling for de seneste 5 år, og som du kan se så går det rigtig godt hos dem. De er dog gået lidt tilbage fra 2020 til 2021, men det er der rigtig mange virksomheder der er, efter to år med Corona der raderede.

ørsted aktie

Køb din første ørsted aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i ørsted, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe ørsted aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du ørsted aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier hos vestas.

For at find ørsted aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine ørsted aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe ørsted aktier?

Det er selvfølgelig en smags smag og hvad man tror på, men hvis du gerne vil investerer i en virksomhed der har mange år på bagen og ved hvad de skal de næste år for at få succes, så er det ørsted du skal investerer i. Hvis du gerne vil have en vis “sikkerhed” i din investering så er ørsted også det rigtige sted, det er ikke lige en virksomhed der går konkurs, slet ikke når staten ejer over halvdelen af virksomheden.

Hvis de kan få knækket koden med at kunne leverer grøn strøm ,så ser jeg et kæmpe markedet på verdensplan for ørsted, det er dog svært at sige om det lykkes dem. De har hvert fald kompetencerne og de rette medarbejder til at kunne gøre det.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på ørsted aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster ørsted aktien?

Kursen på ørsted aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe ørsted aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe ørsted aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.