Novo nordisk er en af de mest kendte og veludviklet virksomheder i dansk historie. Virksomheden blev grundlagt i 1923 og deres formål er at udvikle lægmidler som kan gøre en forskel specielt indenfor diabets og andre kroniske sygdomme. 

Hvis du siger medicin, så siger du også novo nordisk, det gælder både Danmark og andre lande. De er gået hen og blevet Danmarks største medicinalvirksomhed og de producerer blandt andet insulin, væksthormoner og kønshormoner.

Herunder kan du se en graf for Novo nordisk aktien igennem det sidste år. Den har faktisk ikke haft de store nedture igennem året, som vi kan se hvis du kigger på grafen. Den lå rigtig lavt i kurspris i februar, så hvis du havde opkøbt en masse aktier i novo nordisk der, så kunne du have solgt dem for en profit på op til 40% nu.

Graf over Nova Nordisk aktie

Nova nordisk aktie

Novo Nordisk Aktie: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Novo Nordisk: Udbytte

Novo Nordisk er en af de mange danske virksomheder der udbetaler udbytte hvert år til deres aktionærer. Hvis du havde aktier i novo nordisk i 2021, så ville du have modtaget 10,40 kroner pr aktie du ejede i udbytte. Nu lyder 10,40 kroner måske ikke af særlig meget, men lad os sige du har 1000 aktier i firmaet, så er det alligevel et udbytte på 10.400 kroner om året.

Udover at du får udbetalt din udbytte, så vil du altså stadig væk også have dine aktier, som bare vil stige i værdi og som du kan sælge når det lyster for en profit.

Herunder kan du se rengskabet for novo nordisk danske afdeling for de seneste 5 år,. Hvis vi kigger lidt nærmere på rengskabet, så kan vi se at de har været rigtig gode til at vækste der forretning både på toplinjen, men også på deres bundlinje. Hvis vi kigger lidt nærmere på deres nettoomsætning, så har de faktisk formået at vækste deres omsætning med 400.000 millioner på blot et år.

Køb din første Novo Nordisk aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i Novo Nordisk så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Novo nordisk aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Novo Nordisk aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier. 

For at finde novo Nordisk aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine Novo Nordisk aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Novo Nordisk aktier?

Der vil min helt klare mening være, at ja det bør du. Det er en virksomhed som gang på gang har vækstet deres forretning og igennem diverse kriser. Jeg ser derfor et kæmpe potentiale i deres forretning. Derudover så har de gang i en helt masse spændende ting, så som at udvikle nye mediciner mod folkesygdomme.

Hvis det lykkes dem at blive ved med at opfinde ny slags medicin, så vil vi kun se novo nordisk aktien stige igennem hvert år. Derudover hvis vi kigger på aktien over de sidste 30 år, så kan det godt være den har haft op og nedture igennem et år, men den er hvert år steget med 8-9 %, hvilket er super flot.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på novo nordisk aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster Novo nordisk aktie?

Kursen på Novo Nordisk aktie skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Novo Nordisk aktie?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Novo Nordisk aktie?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.