Hvis du siger Nokia, så siger du også mobiler og det er der en god grund til. Hvis du er ældre end 30 år så har du nok haft en Nokia da du var lille, og de var et af de mest brugte mærker dengang. Sådan er det dog ikke længere, de er dog stadig et mærke som bliver brugt af mange, dog ikke i samme kaliber som dengang.

Det er virksomhed som blev stiftet i 1865, så det er altså en af de virksomheder der har været her rigtig længe. Deres navn Nokia kommer fra byen Nokia i Finland, hvor virksomheden også blev grundlagt. De startede med at være en papirfabrik, men i 1998 begyndte de at producere gummistøvler og bildæk og senere hen skiftede de over til at producerer mobiltelefoner, paraboler, overvågningsudstyr og tv. Det er derfor en virksomhed som har mange ben at stå på, og det ser jeg som en kæmpe force og nok også en af de grunde til de har været her så længe. 

Hvis du har besluttet dig for at købe Nokia aktier, så anbefaler vi at du bruger etoro som handelsplatform. Det er en meget brugervenlig og nem side at navigerer rundt på og derfor anbefaler vi den også til dig!

Etoro-liste
5.0/5

Graf over Nokia aktier

Nokia aktier: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Hvad er Nokia aktier?

Når du vælger at købe en aktie, så køber du en del af virksomheden. Det er også derfor at din aktie stiger i værdi, når virksomheden enten omsætter for mere eller for en stor ny ordre. Det kan derfor godt blive en lukrativ investering, hvis du for eksempel investerer i et firma, som senere hen vokser og for mange nye store ordre. 

Kursprisen på Nokia aktier har taget nogle op og nedture igennem det sidste år som du kan se på grafen her ovenover. Efter min vurdering så er det et rigtig godt tidspunkt at købe aktien nu, netop fordi kursprisen er så lav lige nu. Det er dog vigtigt du selv træffer din beslutning, da det jo ikke er sikkert den stiger igen i morgen eller om en måned. Det kan sagtens være den skal længere ned endnu, før den begynder at stige igen. 

Køb din første Nokia Aktie

Hvis du går og overvejer at investerer i Nokia aktier så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe nokia aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Nokia aktier?

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra Nokia. 

For at købe aktier i Nokia, så skal du bruge søgefeltet, hvor du skal indtaste navnet på den virksomhed som du gerne vil købe aktier hos. Der kan du også læse mere om aktien og se grafer for den over flere år.

For at købe dine Nokia aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Nokia aktier?

Om det er den rette aktie for dig, kommer helt and på hvilken strategi som du har tænkt dig at bruge. Hvis du bedst kan lide at købe og sælge aktier hurtigt, så vil jeg ikke anbefale Nokia aktien, da den simpelthen ikke stiger nok til at kunne lave en fin profit.

Men handler du derimod aktier med en langsigtet strategi. Så ser jeg Nokia aktien som en du bør undersøge nærmere. Hvis vi kigger aktien over de sidste 10 år, så er den faktisk i gennemsnit steget 3-4% om året og det er netop derfor jeg mener det er en god aktie til dig der handler med en langsigtet strategi. 

Selvom den i gennemsnit er steget, så skal du dog være forbedret på den godt kan falde, for hvis der er noget der er sikkert indenfor aktier, så er det at det aldrig er helt sikkert at handle aktier, den kan stige når man tror den vil falde og den kan falde når man tror den vil stige. Derfor er det også vigtigt at du træffer din egen beslutning inden du investerer i aktier.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på Nokia aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster Nokia aktien?

Kursen på Nokia aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Nokia aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Nokia aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.