Matas er en dansk butikskæde, som har mere end 291 butikker rundt om i Danmark. Virksomheden blev børsnoteret i 2013 og siden er det gået stærkt med deres vækst. De arbejder primært indenfor detailbranchen, hvor de sælger alt fra skønhedsprodukter til lægemidler. 

Virksomheden blev grundlagt i 1949, så det er altså en virksomhed med mange år på bagen, og så er det en virksomhed som de fleste danskere også kender. De havde i 2016 2.163 ansatte, det tal er kun vokset igennem årene. Matas omsatte for 989,2 millioner danske kroner i 2022 og forventer en vækst på mellem 10 – 20% i 2023.

Hvis du har besluttet dig for at købe Matas aktier, så anbefaler vi at du bruger etoro som handelsplatform. Det er en meget brugervenlig og nem side at navigerer rundt på og derfor anbefaler vi den også til dig!

Etoro-liste
5.0/5

Graf over Matas aktier

Matas aktier

Matas aktier: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Hvorfor invester i aktier?

Ved at investerer i aktier, så vil du kunne formå at få din opsparing til at vokse, uden at skulle arbejde for det. Det er en af de helt store grunde til, hvorfor det er blevet så populært at investerer i aktier her i Danmark. 

Hvis du ikke ved hvad en aktie er, så er det en lille del af selve virksomheden, det vil også sige at når du vælger at købe en aktie i en virksomhed, så kommer du faktisk til at eje en lille del af firmaet, uden dog at kunne bestemme eller have indflydelse på driften.

Vi mener alle danskere bør investerer deres opsparing, så du kan gå på pension tidligere, vi mener ikke det kan være rigtig man skal arbejde til man er 72 år. Hvis du har den samme mening, så er aktien et af de redskaber som du kan bruge for at opbygge en formue som du kan leve af og dermed gå tidligere på pension.

Køb din første Matas Aktie

Hvis du går og overvejer at investerer i matas aktier, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe matas aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Matas aktier?

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra matas.

For at købe matas aktier, så skal du bruge søgefeltet, hvor du skal indtaste navnet på den virksomhed som du gerne vil købe aktier hos. Der kan du også læse mere om aktien og se grafer for den over flere år.

For at købe dine matas aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Matas aktier?

Hvis du har valgt at investerer med en langsigtet strategi, så vil jeg mene det er en fornuftigt aktie at investerer i. Investerer du derimod med en kortsigtet strategi, altså købe og sælge aktier hurtigt. Så er Matas aktien ikke det rigtige for dig. For at kunne tjene en profit ved Matas aktien, så kræver det tålmodighed og is i maven.

Jeg ser virksomheden som en solid og kapital virksomhed, som hellere ikke lige pludselig går konkurs og derfor mener jeg også det er en aktie som du kan investerer i med en lav risiko. Det er dog vigtigt at nævne at der aldrig er noget som er helt sikkert indenfor aktieverden og derfor bør du hellere ikke investere mere end du har råd til.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på matas aktier her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Hvad koster Matas aktier?

Kursen på Matas aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Matas aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Matas aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.