Jyske bank er faktisk en sammenlægning af fire forskellige banker, de blev alle 4 sammenlagt i 1967 og har faktisk lige siden opkøbt hele 9 andre banker og slået dem sammen i en, som jo i dag hedder Jyske bank a/s.

Jyske bank blev grundlagt i 1967 og er lige siden stødt vokset for hvert år, både i form af deres omsætning men også deres bundlinje. Det er derfor efterhånden blevet en ret solid bank, som har en del private kunder men også erhvervskunder. Jyske bank har den dag i dag 3.363 ansatte og en egenkapital på 32,6 milliarder danske kroner.

Herunder kan du se en graf for Jyske bank aktier igennem det sidste år. Den har selvfølgelig haft sine nedture igennem året, men den er steget en hel del hvis vi kigger på i starten af året og så til dags dato. Du vil derfor kunne have lavet en god investering, hvis du havde valgt at købe aktier i Jyske bank i januar, så kunne du have solgt dem med en profit på over 100%.

Graf over Jyske bank aktie

Jyske bank aktie

Jyske bank Aktie: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Jyske bank: Udbytte

Jyske bank aktien er lidt speciel i forhold til udbetaling af udbytte. Det er nemlig ikke hvert år, at de udbetaler udbytte til deres aktionærer. De har ikke udbetalt udbytte i 2021 og derfor skal du hellere ikke regne med at der bliver udbetalt udbytte i 2022.  

De har ikke meldt noget ud endnu om hvornår de forventer at udbetale udbytte igen. Jeg kan derfor ikke give dig et svar på hvornår der udbetales udbytte i jyske bank igen. 

Herunder kan du se rengskabet for Jyske bank danske afdeling for de seneste 5 år,. Hvis vi kigger lidt nærmere på rengskabet, så kan vi se at de har været rigtig gode til at vækste der forretning både på toplinjen, men også på deres bundlinje. Når virksomheder vækster der toplinje (omsætningen) så ser man typisk at resultatet på bundlinjen falder. Det gør den fordi det koster penge at få flere kunder og vækste sin forretning.

Jyske bank

Køb din første Jyske bank aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i Jyske bank, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Jyske bank aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Jyske bank aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier. 

For at finde Jyske bank aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine Jyske bank aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Jyske bank aktier?

Det er jo meget en smags sag, hvad man ønsker at investerer i og det skal være noget som du føler er det rigtige og som du tror på vil vokse over de næste par år. Min mening om jyske bank aktien er at jeg helt klart se et godt potentiale i aktien og hvis de kan blive ved med at opkøbe andre banker og slå dem sammen med deres hovedafdeling, så ser jeg et stort potentiale i aktien.

Efter min mening er det dog ikke det rette tidspunkt at købe jyske bank aktier på lige nu. Kursen pr aktie er meget høj, den er faktisk på sit højeste i år indtil videre og det er derfor ikke det rigtige tidspunkt at købe aktien. Det bedste tidspunkt du kan købe en aktie, er når kursen er lav. Det er det fordi så når kursen formentlig stiger igen, så har du lavet en profit og hvis du har lyst kan du inkassere den ved at sælge dine aktier i firmaet.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på DSV aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster Jyske Bank aktien?

Kursen på Jyske bank aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Jyske Bank aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Jyske Bank aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.