Investering

Grænserne for minusrenter bliver lavere og lavere rundt omkring, og det har aldrig været så urentabelt at have pengene stående på en bankkonto, som det er nu. Derfor kan man med fordel overveje, om man bør komme i gang med investering af opsparing, så man kan bytte minusrenter ud med afkast.
Hvilke muligheder er der?

Hvis du har en smule kendskab til investering, så vil du vide, at der er utallige muligheder. Der er forskellige muligheder afhængig af, om du er har en lang eller kort tidshorisont, og hvilken risiko som du er villig til at påtage dig.

Uanset om du har lyst til at investere i kryptopvaluta, aktier eller måske noget helt andet? Så kan du læse en masse om hvordan og hvor du bør investere her hos aktierdk.

Herunder kan du se de 3 mest populære handelsplatforme at handle aktier, krypto og meget mere på. Det er de 3 platforme som vi vil anbefale til dig som skal i gang med dit investeringseventyr. Det er platforme som er nemme at navigere rundt på, men det er også platforme som er utrolig sikre og ikke tager alverdens gebyrer for dine handler. 

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

*Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Hvorfor bør man investere?

Der er rigtig mange gode grunde til du bør investere dine penge, i stedet for blot at have dem stående på din konto. Du ved det nok allerede, for når du lader dine penge stå i banken så betaler du faktisk banken penge for at de opbevarer dine penge for dig. Det syntes vi ikke kan være rigtigt og derfor er det oplagt at man i stedet investere sine penge i aktier, så du kan se dine penge blive flere og flere, i stedet for at dem blive mindre og mindre i banken.

Derudover er der også mange andre grunde til du bør investere dine penge, for vi bliver ældre og ældre, og derfor skal dine penge også række længere. Her på siden kan du blive klogere på, hvorfor det er vigtigt, at dine penge arbejder for dig, og du ikke arbejder for at betale banken for at holde dine penge for dig.

Hvorfor er investering oplagt for alle?

  • Du betaler lige nu penge, for at få banken til at opbevarer dine penge for dig.
  • Når du investere dine penge, så for du dem altså til at arbejde for dig. Det vil sige at mens du tjener penge på dit arbejde, så tjener du altså også penge på dine aktier, uden at arbejde. 
  • Vi bliver ældre og ældre, og derfor skal dine penge også holde længere. Derfor er det vigtigt at du for dine penge til at arbejde for dig og ikke omvendt.
  • Du kommer til at kunne nyde dine sidste år som en konge eller dronning.

Er investering noget for dig?

At investere dine penge er noget alle kan finde ud af, eller hvertfald lære. Men er det noget for dig? Uanset hvordan du tjener dine penge, har du sikkert arbejdet hårdt for at tjene dem. Derfor er det også vigtigt at du ikke øsler dem væk, ved at betale banken for at opbevarer dine penge, men derimod for dine hård optjente penge til at arbejde for dig! Så er det lige meget, om du sparer op til udbetalingen på et hus eller til din pension eller måske en ferie om året med hele familien.

Undgå din købekraft bliver svagere?

Som vores økonomi er lige nu, så bliver dine penge mindre hver for hver dag der går og du har dem stående i banken på grund af inflationen. Det betyder altså at hvis du kan købe et fjernsyn til 3000 kroner i dag, så vil du ikke kunne købe det samme for de 3000 kroner om et år eller to. Din købekraft bliver med andre ord svækket, hvis ikke du lægger en plan for dine penge – fx ved at investere i aktier, kryptovaluta eller andre værdipapirer.

Seneste artikler