Når vi siger 2023 så siger vi også investeringer, det gælder for de helt unge i 20erne men også de ældre. Det er gået hen og blevet utrolig populært at investerer og det er da hellere ikke uden god grund! 

For når du begynder at investerer dine penge, så finder du hurtigt ud af at der faktisk er mange penge at tjene, hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige aktier som du syntes er interessante. I stedet for at du arbejder for at få penge, er det så ikke bedre at du for dine penge til at arbejde for dig? Hør nærmere om hvordan du for dine penge til at arbejde for dig, længere nede i indlægget der er nemlig flere forskellige muligheder.

Herunder har vi samlet de 5 mest brugte investeringsmuligheder i 2023. 

aktier

Top 5 Investeringsmuligheder i 2023

  • Investering i aktier – Det er nok den mest brugte og velkendte måde at investere sine penge på.
  • Indeksinvestering – Denne slags investering er til dig, der ønsker så lille en risiko som muligt og stadig et afkast.
  • Investering i en fond– Denne slags investering er til dig, der ønsker ikke at udvælge aktierne som der investeres i selv. Du lader fonden investere i forskellige aktier for dig.
  • Kryptovaluta investering – Denne slags investering er nok den mest risikofyldte, men det er også en af de investeringer som du kan tjene allerfleste penge på.
  • Investering i obligationer – denne type af investering er en meget langsommelig proces og der er ofte meget små afkast at hente på din investering.

    Inden du går i gang med at investerer, så er det altid en god ide at sætte sig ind i de forskellige platforme der findes og sætte dig et mål. Du kan for eksempel være at dit mål i 2023 er at investerer 50.000 kroner samlet. 

Guide til investering for begyndere

Det første du skal gøre, er at læse op på hvordan og hvorfor man bør investere sine penge, i stedet for at have dem for eksempel i banken. En af de store grunde til du bør investerer dine penge i stedet for blot at have dem stående på din bankkonto, er at du faktisk betaler bankerne penge for at have dine penge stående hos dem, det vil sige at jo længere tid de står der, jo mindre vil din opsparing faktisk blive. Men vælger du derimod at investerer dem i stedet, så kan du få din opsparing til at vokse, mens du tjener flere penge til din opsparing.

Der findes et hav af forskellige handelsplatforme som du kan bruge til at investerer dine penge, her i indlægget har vi dog taget udgangspunkt i etoro, som også er den platform vi vil anbefale til dig der skal i gang med at investere.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

1. Find den bedste investeringsplatform

Inden du kan gå ud og investerer, så er det vigtigt at du finder ud af hvad for nogle du har tænkt dig at investerer i, om det er aktier eller for eksempel kryptovaluto. Det skal du gøre, for at kunne vælge den mest optimale investeringsplatform som du skal bruge til at købe dine investeringer. 

Vi tager udgangspunkt i eToro, som er en investeringsplatform hvor du kan lave investering i aktier med 0% i kurtage, og platformen er utrolig brugernem, for både den helt nye investor, men også den mere erfarne og garvede investor, men hvis du fortrækker en dansk platform, så kan du med fordel se nærmere på nordnet også, de er også super kompetente og så er det en dansk side. 

Lad os kigge på hvordan du kommer i gang på eToro, med vores trin for trin guide, så du lærer at oprette din konto og får fortaget din første investering.

2. Opret din handelskonto

Når du er kommet ind på etoro hjemmeside, så skal du blot trykke på “start invester” og så kan du oprette din bruger, hvor du selvfølgelig skal indtaste dine oplysninger og derefter vil du modtage en mail, som du skal bekræfte. 

Så snart du har fået oprettet din konto, så kan du logge ind og begynde at overfører penge til din konto, så du kan begynde at opkøbe aktier eller kryptovaluta eller noget helt tredje. 

Det tager kun meget få minutter og så er din investeringskonto klar, så du kan fortage din første investering.

3. Indsæt penge på din konto

Lige så snart du har din konto, skal du logge ind og så kan indbetale de penge som du gerne vil investerer for. Du kan overføre penge til din konto enten via bankoverførsel, kreditkort eller paypal. 

For at overfører penge til din konto skal du trykke på “indbetal penge” og derefter kan du indbetale det beløb som du syntes er det, du vil starte med at investerer for. 

Investering i aktier

Vi vil anbefale at du begynder med at investere i aktier, hvis du gerne vil påbegynde investering. Det er nemt at komme i gang og du kan finde alt information ved blot at søge efter det på nettet.

Det fede ved at investerer i aktier, er at hver gang du opkøber nogle aktier i et firma, så kommer du faktisk til at eje en del af virksomheden som du køber aktier i. Det vil sige hver gang virksomheden stiger i værdi, så stiger dine aktier også i værdi og du kan sælge med en profit hvis det lyster. 

Hvis du vil sætte dig ind i hvordan du investerer i aktier, så kan du læse vores artikel om at købe aktier her.

Investering i kryptovaluta

Er du typen der godt kan lide at tage en risiko, så er kryptovaluta noget for dig! Der er nemlig stort risiko i at investerer i krypto, men der er også mange penge at tjene, hvis du rammer rigtigt. Hvis du vælger at investerer i kryptovaluta, så vil vi anbefale dig at sætte dig 100% ind i det, inden du går i gang.

Lær alt om at købe kryptovalutaer.