Facebook er i dag blevet en gigant virksomhed og noget som vi alle bruger, det er faktisk den virksomhed er mest brugt i hele verden på daglig basis. Facebook har i dag over to milliarder bruger og der kommer dagligt omkring 250.000 nye brugere hver dag. I 2021 vandt de også prisen som det mest besøgte netværksmedie. 

Meta også kendt som Facebook er en amerikansk softwarevirksomhed, som blandt også ejer Instagram, Whatsapp, Messenger og mange flere. De er altså en virksomhed med en bred vifte af virksomheder og derfor er det også en utrolig spændende aktie at investerer i. Sidste år (2021) omsatte Facebook for ikke mindre end 85,96 milliarder dollars. Måden de tjener penge på, er ved at virksomheder kan købe annoncer som så bliver vist på Facebook til mulige kunder. 

Herunder kan du se en graf for Facebook aktier igennem det sidste år. Som mange andre virksomheder i år, er deres aktie altså også faldet igennem året, dog ikke lige så meget som andre virksomheder. Men jeg ser ingen grund til bekymring, jeg vil sige at det er et ret godt tidspunkt at købe op i netop Facebook nu når kursprisen pr aktie er så lav.

Graf over Facebook Aktier

Facebook aktier

Facebook Aktier: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Facebook aktier: Udbytte

Facebook er en virksomhed som ikke udbetaler udbytte til deres aktionærer, der er dog mange der spekulerer i at de i nærmeste fremtid vil gøre det, for at gøre det mere attraktivt at investerer i dem. 

Derfor er det også kun aktie som du kan tjene penge, ved at købe og sælge den for en profit. Og når man skal gøre det, så er det meget vigtigt at du formår at købe aktien når den er lav, så du kan sælge den for igen for en profit om nogle år. Derfor vil jeg altid anbefale man sætter overvågning på de aktier som du syntes er spændende, det kan du gøre hos etoro og så vil den sige til dig, når kurs prisen nærmer sig den pris som du har valgt. PÅ den måde behøver du ikke sidde og tjekke dagligt om aktien er faldet. 

Af gode grunde kan vi desværre ikke fremvise Facebooks regnskab, da det ikke er lovpligtig for amerikanske virksomheder at have der regnskab offentligt, som det ellers er i Danmark, Sverige og Norge.

Køb din første Facebook aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i Facebook så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Facebook aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Facebook aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra Facebook. 

For at finde Facebook aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine Facebook aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Facebook aktier?

Hvis din strategi er at købe aktier i virksomheder som du tror på, for derefter at holde på dem i flere år frem, så vil jeg mene det er en god investering i Facebook. Det er en meget ung virksomhed, som virkelig er god til at tænke nyt og det er der også brug for, hvis de skal blive ved med at være de førende indenfor deres branche. Derudover så er det også en meget kapital stærkt virksomhed, og de vælger ofte (fordi de kan) at opkøbe deres konkurrenter. 

Facebook har dog også nogle udfordringer de skal igennem, for at blive ved med at være en ledende virksomhed indenfor branchen. De har haft og har stadig en masse problemer med folk personlige oplysninger, og den byrde skal de have løst. For jeg tror vi kommer til at se meget mere til i fremtiden, at vi ikke gider have vores personlige oplysninger ud på internettet som det sker lige nu. 

Men jeg tror dog på, de nok skal klare den opgave og finde en løsning på problemet. 

Jeg håber du er blevet lidt klogere på Facebook aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster Facebook aktien?

Kursen på Facebook aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Facebook aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Facebook aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.