Danske bank A/S er en af Danmarks største banker og en af de  banker der har været på markedet længst tid. De tilbyder både service til private og erhverv og derfor er de også en af de største spiller på markedet. Da banken blev stiftet hed den oprindeligt den danske landmandsbank, men skiftede senere hen navnet til danske bank.

Danske bank bliv stiftet i 1871 og har altså derfor utrolig mange år på bagen og har drevet bankforretning i rigtig mange år. Så de er altså en virksomhed som man bør holde øje med, også selvom de har haft en masse uheldige sager. de sager er også grunden til at deres aktiepris er faldet så betydeligt over de sidste 5 år. 

Herunder kan du se en graf for danske bank aktier over de seneste 5 år. Det er altså en god mulighed lige nu, at opkøbe aktier i danske bank hvis man vil have dem til en billig pris. Jeg syntes dog du skal vente lidt og se hvad der kommer til at ske med den, for hvis der kommer en sag hos dem igen, så vil du se endnu et fald.

Graf over danske bank A/S aktie

danske bank aktie

Danske bank Aktie: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Danske bank: Udbytte

Hvis du ejer aktier i danske bank, så hvis du ikke allerede ved det. Så får du udbytte per aktie du ejer. De har meddelt at de udbetaler udbytte d 22.03.2022. De udbetaler altså kun udbytte en gang om året, men det er meget normalt. Husk du skal have købt en danske bank aktie en dag før deres generalforsamling, for at få udbetalt udbytte. 

En anden vigtigt ting at vide er at du jo som sagt skal betale skat af dit udbytte. det vil sige at du skal betale 27% af din gevinst.

Hvis du ikke ved hvad udbytte er: Så er det noget nogle virksomheder tilbyder til dem der ejer aktier hos dem. Det er ikke alle virksomheder der betaler udbytte, men en stor del af de store virksomheder gør. Du for altså både udbytte hvert år, men du ejer samtidig og dine aktier som du kan sælge når de stiger og få en profit der også.

Herunder kan du se rengskabet for danske bank for de seneste 5 år, og som du kan se så er det gået en del tilbage. Jeg ser dog ikke nogen grund til at hente ildslukkeren, da de har haft nogle rigtig trælse sager med hvidvask osv, og i den sammenhæng så for banken nogle ret heftige bøder. Det er derfor efter min vurdering, at de er gået en del tilbage i deres resultat.

Køb din første danske bank aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i danske bank, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe danske bank aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe danske bank aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du danske bank aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier hos danske bank.

For at finde danske bank aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine danske bank aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe danske bank aktier?

Hvis det var mig, der var ude efter at finde en virksomhed at købe aktier i, så ville jeg vente lidt endnu med at købe i danske bank. Det vil jeg gøre, for at se hvordan deres første kvartal kommer til at gå og for at se om der er flere skeletter i skabet som kommer til at se dagens lys. Hvis der er det, så vil du se at aktien vil falde kraftigt igen, og så ville det være en skam at have købt op deri.

Med det sagt så er det selvfølgelig noget du selv skal beslutte, for det er vigtigt at når du investerer din opsparing at du kun køber aktier i virksomheder som du føler er de rigtige for dig. 

Jeg håber du er blevet lidt klogere på danske bank aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster danske bank aktien?

Kursen på Danske bank aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe danske bank aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe danske bank aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.