Har du ikke hørt om copytrading før? Så lad mig forklare dig lidt nærmere. Det er hvor du kan investerer i det sammen som andre gør på handelsplatformen etoro. De har altså gjort alle deres investeringer offentlige, så du gratis kan investerer i det samme som dem. Du kan vælge mellem mange forskellge investorer, og du kan også se hvor stort et afkast de har formået at tjene over de sidste 12 måneder og meget mere. 

Copytrading investering er kommet for at blive og det er noget som vi kommer til at se meget mere af i fremtiden, og det er der god grund til. Derfor har vi også valgt at skrive dette indlæg om copytrading, så du nemt kan komme i gang med det på aktieplatformen Etoro.

Etoro-liste
5.0/5

Hvad er CopyTrading?

Helt kort sagt, så betyder copytrading at du kopier en andens investeringer, fordi du tror den person kan skabe et store afkast end du selv ville kunne. Det fungere på den måde at når du har valgt den investor som du gerne vil copytrading, så kan du kopier alle personens handler, og så vil du fremad rettet når den valgte investor laver en ny investering, følge hans investering og din konto vil automatisk investerer i det samme for dig.

Lad mig give et eksempel:

Den udvalgte succesfulde investor som du vælger at kopierer, har 500.000 kr. på sin konto at handle for og handler derefter for 5000 kr. som vil svarer til 1% af porteføljen. Herefter vil din egen portefølje automatisk investere 1% af din portefølje i denne handel. Hvis du har 5000 kr. på kontoen, så vil din konto kun investerer 50 kr. som svarer til 1% af din portefølje. Det er i bund og grund sådan copytrading fungere.

Hvorfor må jeg kopiere deres investeringer?

Hovedårsagen til at de fleste succesfulde investor lader dig kopiere deres handler, er fordi de tjener en lille procent del af handelsomkostninger og det er derfor de lader dig kopiere deres investeringer helt gratis. Når det er sagt så betyder det at jo bedre og større afkast du og din investor for, jo flere penge vil personen også tjene. 

Det er den primære årsag til at copytrading er blevet så populært i USA og er godt på vej i andre lande såsom Danmark, Sverige og Norge også.

Er CopyTrading lovligt?

Svaret er JA. CopyTrading er fuldt ud lovligt, da de succesfulde investor giver dig lov til at følge deres investeringer. Du skal se det som, at du egentligt bare følger deres “profil” hvor du så kan se de aktier som de har investeret i, hvor stort et afkast det har haft, og så kopier du egentlig bare og investerer i de samme aktier, for det beløb som du har lyst til. Der er ingen grænse for hvor meget eller hvor lidt du skal investerer. 

Læs meget mere om copytrading her.

Sådan starter du med copytrading

For at du kan komme i gang med CopyTrading hos eToro, så skal du oprette en konto hos eToro. Ellers kan du ikke se hvad de succelfulde investorer investere i eller følge deres profil. Følg vores guide herunder og se hvor nemt det er at oprette en konto gratis hos etoro.

etoro

Indsæt penge på din konto

Nu har du oprette din konto på etoro, og du er klar til at indsætte midler på din konto til at investere med. Her skal du klikke nederst i venstre hjørne på ”Indbetal penge” og herefter vælge din ønskede betalingsmulighed.

Du skal mindst overføre 200 dollars (1300 kr.). Det er en fordel at vælge kreditkort eller PayPal, fordi så kan du komme godt i gang med CopyTrading allerede i dag.

Når du så har overført pengene du vil investerer for til din konto, så er du nu klar til at fortage CopyTrading.

Copytrading

3. Find en succesfuld investor

Du er nu klar til at finde en investor du ønsker at kopirer. Først skal du gå til menuen i venstre side, og klikke på knappen ”opdag”.

Så vil du komme ind her, hvor du kan vælge at trykke på “vis alle” og så vil du kunne se alle dem som tilbyder copytrading hos Etoro.

Så snart du har fundet en investor som du vil kopirere, så skal du blot klikke på investoren, og så kan du vælge hvilke beløb du vil investerer.

Sådan finder du en succesfuld investor

Inden du vælger den rigtige investor at copytrading, så anbefaler vi du sætter dig godt ind i hvor stort et afkast personen har haft over de sidste 12 måneder for eksempel og undersøger lidt hvilke aktier personen har i sin portefølje nu. Så kan du på den måde danne dig et lille overblik over hvad personen som regel investerer indenfor.

Du kan også for en sikkerheds skyld, sætte automatisk ”Stop-Loss” som sørger for, at hvis du kopierer en uheldig investor og din porteføljen falder med f.eks. 60% vil din portefølje automatisk sælge, så du ikke mister yderligere penge. Du kan finde investorer der investere i aktier, kryptovaluta eller valutahandel.