Advanced Micro Devices som er deres fulde navn, er en virksomhed som er verdens næststørste computer processorfabrikant lige efter Intel som er den største i verden. AMD har hovedkontor i Sunnyvale i USA. 

Virksomheden blev stiftet i 1969 i Santa Clara i USA af Jerry Sanders, Edwin Turney, Frank Botte, Jack Gifford, John Carey og Larry Stenger. Det er en virksomhed som er i den helt store kaliber og det har de efterhånden været længe. De havde 15.500 ansatte i 2021 og det tal er vokset stødt igennem 2022.

Hvis du har besluttet dig for at købe aktier i AMD, så anbefaler vi at du bruger etoro som handelsplatform. Det er en meget brugervenlig og nem side at navigerer rundt på og derfor anbefaler vi den også til dig!

Etoro-liste
5.0/5

Graf over AMD aktier

AMD Aktier

AMD aktier: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Hvad er AMD aktier?

Som årene er gået er det faktisk gået hen og blevet noget som de fleste unge men også ældre er begyndt at gøre, nemlig at investerer i aktier. Ved at investerer din opsparing slipper du for at betale negative renter i banken.

Hvis du ikke vidste det endnu, så betaler du altså banken penge for at have dem stående på din konto. Men ved at investerer pengene i aktier i stedet, kan du altså se din opsparing blive større og større i stedet for mindre og mindre i banken.

En aktie er et bevis på at du ejer en lille del af virksomheden, det kan for eksempel være hvis du køber aktier i AMD, så kommer du faktisk til at eje en del af virksomheden, og det er også derfor at din aktie stiger i værdi, når det går godt for virksomheden. 

Køb din første AMD Aktie

Hvis du går og overvejer at investerer i AMD aktier, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe AMD aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du AMD aktier?

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra AMD.

For at købe aktier i AMD, så skal du bruge søgefeltet, hvor du skal indtaste navnet på den virksomhed som du gerne vil købe aktier hos. Der kan du også læse mere om aktien og se grafer for den over flere år.

For at købe dine AMD, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe AMD aktier?

Vi anbefaler som sagt ikke aktier her på siden, vi er til for at give dig alt den information om firmaet som vi kan finde på nettet, så du har det bedste grundlag at træffe din beslutning ud fra. 

Men derfor vil jeg gerne give dig min personlige mening om AMD aktien. Det er en aktie du skal investerer i, hvis du ikke er villig til at løbe nogen risiko. Det er nemlig en meget stabil og en virksomhed som er rigtig god til at tjene penge i både hårde og gode tider, derfor ser jeg også aktien som en stabil aktie at investerer i.

Det er en aktie som du kan investerer i, hvis du køber aktier med en langsigtet strategi. Med det mener jeg at du køber aktier for først at sælge dem igen om mange år, for hvis vi kigger på aktien igennem de sidste ti år. Så er den faktisk i gennemsnit steget med nogle procenter hver evig eneste år.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på AMD aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster AMD aktien?

Kursen på AMD aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe AMD aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe AMD aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.