Amazon er en af verdens største og mest velkendte internet forretninger. Virksomheden blev stiftet i 1994 i en garage af en mand der hedder Jeff Bezoz. Da Amazon først så dagens lys, var det faktisk en internetboghandel, men virksomheden er dog forvandlet til en internet gigant som sælger alt fra møbler til internetydelser. 

Amazon har i dag en omsætning på 469,8 milliarder og det har da også gjort ejeren til verdens rigeste mand. Der er 1.468.000 millioner ansat i Amazon og det til stiger stødt.

Herunder kan du se en graf for Amazon aktien igennem det sidste år.

Amazon aktier

Amazon Aktie: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Amazon: Udbytte

Amazon er som sagt en gigant og så tænker du måske det er den oplagte aktie, hvis man gerne vil have en aktie som udbetaler et godt udbytte en gang årligt. Men Amazon har altså valgt ikke at udbetale udbytte til deres aktionærer. Fordi en virksomhed ikke udbetaler udbytte, behøver det ikke være en dårlig investering. 

En anden vigtigt ting, inden du går i gang med at købe aktier er at, du skal lægge en strategi for hvilken måde du vil tjene penge på dine aktier på. Det kan enten være via køb og salg af aktier, men det kan også være ved udbytte. Hvis du ønsker at tjene penge på at købe og sælge aktier, så er amazon et fornuftigt valg.

Vi kan af gode grunde ikke vise dig Amazon rengskab, da det kun er danske, svenske og norske selskaber som er forpligtet til at kunne fremvise et offentligt regnskab.

Køb din første Amazon aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i Amazon, så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Amazon aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

3. Sådan køber du Amazon aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier hos Amazon.

For at finde Amazon aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine Amazon aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe Amazon aktier?

Det kan være et svært spørgsmål at svare på, men jeg vil hvertfald give dig min mening om aktien. Amazon er en internet gigant som er kommet for at blive, og derfor vil jeg også mene det er et udmærket sted at placerer sine penge. Det er faktisk et ret godt tidspunkt at købe Amazon aktier lige nu, den er faldet en del siden sidste år. 

Dog er der også nogle udfordringer som Amazon skal løse, for at blive ved med at være den største på markedet. Der er som sagt kommet en hel masse konkurrenter til og der kommer hele tiden flere til. Amazon har dog været utrolig stærke til at sprede deres forretning godt ud, så de både ejer Amazon prime, Amazon og faktisk også ved at udvikle rumraketter, der kan flyve mennesker til rummet og tilbage igen.

Hvis de lykkes med den sidste nævnte ting, så vil du se at Amazon aktien vil eksplodere.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på Amazon aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster Amazon aktien?

Kursen på Amazon aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Amazon aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe Amazon aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.