Opret en gratis aktiesparekonto

En aktiesparekonto beskattes med 17 % i stedet for 27 %, eller endda 42 % for nogle! 

Din kapital er udsat for risici.

Den populære og kendte aktiesparekonto, blev oprettet af regeringen i 2019. Den blev oprettet for at give danskerne mere lyst til at investerer deres penge eller opsparing i aktier. 

En af grundene til en aktiesparekonto er utrolig populær og noget som alle der investerer burde have er, at med en aktiesparekonto skal du kun betale 17% i skat i stedet for de normale 27%, der der altså en helt del penge at spare i længden.

Der er selvfølgelig en grænse for hvor meget du årligt kan indskyde på din aktiesparekonto og den grænse er blevet fastsat til 103.500 kr i 2022. Men mon ikke vi kommer til at se, at den beløbsgrænse nok skal blive hævet over de næste par år.

Jeg vil her på siden, guide dig igennem hvordan du opretter en aktiesparekonto hos saxo og dermed kan du også komme til at spare mange penge i skat hvert år og få mere ud af dine penge.

Hvilken er bedst: Nordnet eller saxo aktiesparekonto?

Når det kommer til aktiesparekonto, så er der 2 forskellige udbyder på de danske markedet. Den ene er saxo bank, som er den vi anbefaler, men du kan også oprettte en aktiesparekonto hos nordnet. Men hvilken af dem er bedst?

Saxo banks aktiesparekonto er helt klart den udbyder som vi vil anbefale, det er dem som har tilbudt aktiesparekonto længst tid og derfor er det naturligvis også dem som har haft længst tid til at sammensætte den helt rigtige pakke til os danskere. Hvis du har brug for at vide mere om den såkaldte aktiesparekonto, så er du velkommen til at læse videre her på siden.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Fordele
  • Du betaler kun 17% i skat på en aktiesparekonto
  • Du for adgang til de fleste aktier på markedet
  • Den del du skal betale i skat, bliver automatisk indberettet, så du ikke behøver være nervøs for et skattesmæk
  • Det er utrolig nemt at indsætte midler på din aktiesparekonto
Ulemper
  • Du kan “kun” inbetale 103.500 kr på din aktiesparekonto
  • Uanset om du sælger eller køber aktier, så bliver du beskattet

Hvordan opretter jeg en aktiesparekonto?

Nedenfor guider jeg dig igennem step by step, hvordan du oprettet en aktiesparekonto. Jeg har taget udgangspunkt i saxo banks aktiesparekonto. så hvis du ønsker at oprette en aktiesparekonto hos nordnet, kan du altså ikke bruge denne guide. 

Læs herunder hvordan du opretter din aktiesparekonto, og kom i gang med at investerer!

1.Opret en konto

Det første du skal gøre er at gå ind på saxo hjemmeside, hvor du kan oprette en opsparekonto. Når du er inde på deres hjemmeside, skal du blot trykke på “opret aktiesparekonto”

Derefter vil du kunne se billedet nedenfor, hvor du skal logge ind med dit nemid. Grunden til du skal logge ind med nemid, er af sikkerhedsmæssige grunde. 

Når du så er logget ind med dit nemid, så vil du skulle indtaste dine oplysninger for at færdiggøre din oprettelse. Når du opretter dig dig, vil du få mulighed for at bestille en gratis aktiesparekonto, der skal du blot sætte flueben og så vil din konto blive oprettet til dig. 

aktiesparekonto

2. Overfør midler til din aktiesparekonto

Nu er din konto oprettet og du har fået din aktiesparekonto, så er det næste step at du skal overfører penge til din konto. Når de penge du vil investerer for er indbetalt, kan du gå i gang med at investerer dem i de virksomheder som du syntes er interessante. 

3. Køb aktier på din aktiesparekonto

At købe aktier på din aktiesparekonto er en utrolig nem proces, hvis du altså har oprettet din konto hos saxo bank. 

Det første du skal gøre når du skal købe en aktie på aktiesparekonto, er at du skal søge efter den aktie som du ønsker. Derefter er det blot at købe det antal du ønsker og som der er til salg.

Hvad er en aktiesparekonto?

En aktiesparekonto er en konto som du gratis kan oprette og købe aktier igennem. Det blev indført af regeringen i 2019, for at få danskere til at investerer flere af deres penge i aktier. Du betaler altså også en mindre skat af dit overskud, hvis du har oprettet en aktiesparekonto. Normalt skal du betale 27% af dit overskud, men hvis du vælger at investere via din aktiesparekonto, så betaler du altså kun 17% af overskuddet. 

Det er helt gratis at oprette en aktiesparekonto, der er derfor ingen udgifter forbundet med at have en aktiesparekonto. Det er først når du sælger eller køber aktier, du vil begynde at blive beskattet. Når du har en aktiesparekonto, så skal du hellere ikke tænke på at indberette til skat, det gør den helt automatisk for dig, så du slipper altså for et skattesmæk også ved at have en aktiesparekonto.

Se lignende aktier:

Aktiesparekonto regler 2023

En aktiesparekonto er konto som du kan oprette hos enten saxo bank eller nordnet. Det er de eneste 2 udbyder i Danmark, men lur mig om der ikke kommer flere over de næste par år, men for nu er det de to du kan oprette hos.

Når du køber aktier via din aktiesparekonto, så skal du ikke tænke på skat. Det er et af de største problemer i det med at købe og sælge aktier, og det er ofte det som skræmmer folk væk. Men med en aktiesparekonto skal du slet ikke indberette noget til skat selv, det bliver helt automatisk indberette hos skat for dig. 

Dengang i 2019 hvor denne ordning blev lavet af regeringen, havde aktiesparekontoen et loft på 50.000 kroner i indbetaling. Planen er så at det skal stige med 50.000 årligt indtil beløbsgrænsen rammer 200.000 kroner. Men mon ikke vi nok skal få hævet beløbsgrænsen endnu mere om et par år. 

Med en aktiesparekonto betaler du altså mindre i skat af dit overskud, som nævnt tidligere. Du betaler nemlig kun 17% i skat af dit overskud i stedet for de normale 27%. Der er altså derfor mange penge at spare, hvis du vælger at investerer igennem din aktiesparekonto. 

Du kan til hver en tid hæve dine penge på aktiesparekonto, de er ikke bundet på nogen måde. Når du rammer indbetalingsgrænsen, kan du ikke indbetale flere penge på din konto. Det er også helt frit for dig at flytte dine aktier fra dit frie depot til din aktiesparekonto, det vil dog blive set som et skattepligtigt salg.

Det er lovligt for både børn og voksne at oprette en aktiesparekonto og investerer i aktier. Det er kun muligt at oprette en konto per person. 

Jeg håber du blev lidt klogere på hvad en aktiesparekonto er og har fået mere blod på tanden i forhold til at investerer i aktier.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en Aktiesparekonto?

Det er helt gratis at oprette og have en aktiesparekonto.

Hvilke fordele er der ved en aktiesparekonto?

Du betaler kun 17% i skat i forhold til 27% på et frit depot.

Hvor kan jeg oprette en aktiesparekonto?

Vi anbefaler du opretter en aktiesparekonto hos Saxo Bank.

INFORMATION

DISCLAIMER

Indholdet af denne hjemmeside bør ikke betragtes som rådgivning, men som informationer af oplysende karakter med et uddannelsesmæssigt sigte. Oplysningerne kan være farvede af forfatterens egne holdninger og bør derfor ikke stå alene. Alle investeringer indebærer risici, og du bør derfor ikke handle for penge du ikke har råd til at miste. Det er vigtigt at huske, at det historisk afkast ikke er en garanti for fremtidige resultater. Alt brug af oplysninger fra hjemmesiden, herunder nævnte værktøjer og tjenester, er på eget ansvar. Der tager forbehold for fejl, mangler, aktualitet og egnetheden af oplysningerne.

Copyright 2022 Aktier DK