Køb aktier

Når de fleste tænker på investering, så falder tankerne på ofte på investering i aktier. Der findes en række andre typer af investeringer, men i denne artikel vil jeg fokusere på, hvad der nok må betragtes som at være den mest populære form for investering – nemlig aktieinvestering.

Hvad er en aktie?

For at kunne investere i aktier, så bør du først og fremmest have styr på, hvad en aktie er. En aktie er en lille del af selskab (aktieselskab), som du køber, og efterfølgende ejer. Du kan altså sige, at du bliver medejer af en virksomhed, når du ejer en aktie.

Et selskab noteres på en børs, som du skal have adgang til, før du kan købe aktier i det pågældende selskab. En aktie er typisk noteret i det samme land, som det stammer fra, men det er ikke altid tilfældet.

I Danmark findes der flere børser og i alt 138 forskellige børsnoterede selskaber. Det største indeks hedder OMX C25 (tidligere OMX C20) og består af de 25 største selskaber – målt på børsværdi – i Danmark.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

*Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Bedste aktieplatform 2023

At købe og sælge aktier er noget som alle kan komme i gang med eller lære, uanset om du bruger en mobil eller computer, det kan gøres på begge måder. Men hvilken aktieplatform skal du vælge? Hvilken platform er bedst? Det kan være svært at vide hvilke der er gode, hvis du lige er begyndt at investere eller blot undersøger mulighederne, så derfor har vi sammenlignet en række aktieplatforme, så du ikke skal afprøve dem alle sammen.

Den bedste aktieplatform 2023 efter vores vurdering er etoro, vi har baseret vores valg efter disse kriterier:

 • Gebyr
 • Investeringsmuligheder
 • Brugervenlighed
 • Minimumsindbetaling

Når du har læst denne sides indhold, så vil du hurtigt finde ud af hvilken platform der er den bedste for dig og dine investeringer 2023, så er det blot at komme i gang med at investere dine penge og se dem arbejde for dig døgnet rundt. 

Køb aktier – Trin-for-trin guide

 • Trin 1 – Undersøg markdet eller læs vores sides indhold og vælg den platform som du mener er bedst for dig og dine investeringer. Vi anbefaler eToro, som har 0 kr. kurtage på aktiehandel.
 • Trin 2 – Indsæt det beløb som du ønsker at investere for til en start, det kan du gøre med enten kreditkort, paypal eller en bankoverførsel.
 • Trin 3 – Undersøg markedet og find de aktier som du ser en stor fremtid i og køb derefter op i de firmaer du har valgt.

Hvordan vælger du den bedste aktie-platform?

Når du skal til at købe dine første aktier, så kan det godt virke lidt uoverskueligt, derfor er det vigtigt du sætter dig ned med en god kop kaffe og læser og undersøger de forskellige firmaer som du har lyst til at investere. Når du så har fundet de aktier du vil købe, vil det hurtigt virke meget mere overskueligt for dig. Inden du kan gå i gang med at undersøge, hvilket aktier du vil købe, så skal du vælge den platform som du vil købe dine aktier på. Hvis du er er i tvivl om hvilken aktieplatform du skal bruge til dine investeringer, så kan vi klart anbefale dig etoro eller nordnet.

Bedste sted at købe aktier

Hvis du er ved at undersøge hvilken platform der er den rette til dine investeringer, så er der nogle punkter som der er gode at have afklaret inden, for at træffe det helt rigtige valg til dine penge. Disse punkter har vi nedenfor listet op.

Dette skal du være opmærksom på
 • Gebyrer – Undersøg hvilke gebyrer du skal betale ved køb eller salg på platformen
 • Brugervenlighed – Er platformen nem at navigere rundt på
 • Stort antal af aktier på platformen – Undersøg om der er et stort udvalg af aktier på platformen og om der er de aktier du er interesseret i
 • Platform på dansk – Hvis du ikke er helt vild med engelsk, så er det vigtigt at den platform du vælger er på dansk
 • Hurtigt og nemt overblik af dine aktier
 • God aktieapp på mobilen

Husk du kan læse meget mere om aktier, kryptopvaluta og meget mere inde på vores artikler. Vi har skrevet mere end +200 forskellige artikler om alt indenfor aktier, kryptopvaluta og investering.

Seneste artikler

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster aktier?

Det kommer helt and på hvilken aktie, du gerne vil købe. Se prisen på mange danske aktier her på siden.

Hvor kan jeg købe aktier?

Vi anbefaler du bruger etoro som handelsplatform når du skal købe aktier.

Skal jeg betale skat af mit overskud?

Ja det skal du. Det er en fordel at oprette en aktiesparekonto, så skal du kun betale 17% i skat.