Er det første gang du skal til at investerer i aktier? Så vil jeg anbefale dig, at du læser det hele her på siden aktier for begyndere og så vil du være godt klædt på til at købe dine første aktier. At købe aktier kan være et sats, hvor man både kan tjene mange penge med tiden, men du kan også tabe penge over tid. Derfor er det vigtigt at du ikke investerer mere end du har råd til. 

Start i dag med at vokse din opsparing, i stedet for at betale banken penge for at passe på dem. Så kan du altså få dine penge til at arbejde for dig ved at investerer dem i aktier. 

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

*Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Hvordan køber man aktier? – 5 Simple trin til investering i aktier

  • Trin 1 – Det første du skal gøre er at vælge den handelsplatform som du vil bruge
  • Trin 2 – Når du har valgt den rigtige platform, så skal du oprette en konto hos udbyderen
  • Trin 3 – Næste step er at overføre penge til konto, enten via bankoverførsel, kreditkort eller paypal
  • Trin 4 – Undersøg markedet og find de aktier som du gerne vil investere i
  • Trin 5 – Det sidste trin på stigen er at købe de aktier som du har udvalgt, nu kan du holde øje med dem og se om du har gjort en god investering

Hvad er en aktie?

Hvad er en aktie? Det er faktisk ret simpelt at forklare, for når du for eksempel køre en aktie i nike, så køber du faktisk en del af forretningen. Du køber altså en del af virksomheden og bliver medejer af forretningen, derudover for du også en mindre del af virksomhedens overskud og eventuelt udbytte.

Hvis så den virksomhed som du har købt andele i, stiger i værdi med tiden. Jamen så vil dine aktier også automatisk blive mere værd og du kan dermed sælge dem for en profit hvis du ønsker det.

Det er nok den største grund til at mange investerer deres penge, for at få dem til at arbejde for sig. I stedet for at betale negative renter i banken.

Der er et kæmpe udvalg af forskellige aktier i mange forskellige prisklasser. Prisen på aktien afhænger af hvor mange der er blevet sat til salg.

5 hurtige om aktier

  • Hvis du kigger på statestikker, så kan du hurtigt finde ud af, at selvom aktierne er steget og faldet hver år, så er de i gennemsnit steget 8-9% hver år.
  • Aktier er det oplagte valg hvis du har nogle penge stående, som du ikke skal bruge indenfor de næste par år, aktiemarkedet vil nemlig altid stige, selvom nogle aktier falder og stiger.
  • Du kan starte med at investere for kun 300 kroner
  • Alle kan komme i gang med at investere i aktier
  • Den første aktiebørs blev grundlagt helt tilbage i 1600-tallet.

1. Sådan opretter du en konto hos eToro

For at begynde at investerer i aktier, skal du selvfølgelig oprette en bruger hos etoro. Det er utrolig nemt og du kan få oprettet din konto indenfor 5 minutter og komme i gang med at investerer. Du går ind på etoro.dk og trykker på “start investering” herefter skal du udfylde dine oplysninger. Husk du vil modtage en mail når du har oprette din profil, hvor du skal bekræfte din identitet.

etoro

2. Indsæt penge på din konto

Nu har du fået din konto hos etoro, så er der kun få steps tilbage før du kan begynde at købe de aktier som du har haft kigget på.

Når du så er logget ind på din konto, skal du trykke på “indbetal penge” og der efter kan du overføre penge til din konto enten via bankoverførsel, kreditkort eller paypal overførsel. 

3. Køb din første aktie

Køb aktier er næste skridt.

Du er nu klar til at foretage din første handel med aktier. Vi nabefaler dog inden du begynder at købe op, at du nøje læser og studere de forskellige aktier og virksomheder som du syntes er interessante.

Start med at søge efter de aktier som du har i tankerne kunne være spændende at eje noget af, det kan for eksempel være tesla eller nike. 

Få vores aktietips?

Det kan godt være rigtig svært at beslutte sig for, hvilket aktier man skal købe, hvis man er nybegynder. Derfor har vi samlet alle vores aktie anbefalinger for 2023 som du læse og få inspiration fra. Der findes utallige investorer der mener de ved præcist hvilken aktie der bliver den næste aktieraket, men der er ingen der kan forudsige fremtiden.

Der er rigtig mange som investere i det samme som nogle de kender gør og mange investerer også kun i en aktie. Men det kan godt gå hen og blive en fejl, vi anbefaler altid at man køber op i flere forskellige virksomheder, sådan at hvis den ene aktie ikke går så godt, så har du måske 2 andre der går godt. 

Se vores aktieanbefalinger.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster aktier?

Det kommer helt and på hvilken aktie, du gerne vil købe. Se prisen på mange danske aktier her på siden.

Hvor kan jeg købe aktier?

Vi anbefaler du bruger etoro som handelsplatform når du skal købe aktier.

Skal jeg betale skat af mit overskud?

Ja det skal du. Det er en fordel at oprette en aktiesparekonto, så skal du kun betale 17% i skat.