De fleste danskere ved hvem A.P Møller Mærsk er, men er du en af dem der ikke gør så kan du blive lidt klogere her på siden. A.P Møller Mærsk blev grundlagt i 1904 og er i dag Danmarks største erhvervsvirksomhed med aktivitet i 130 lande. Deres hovedkontor ligger i København. Deres primær forretning er sejl transport og det er også der de har tjent største delen af der penge. 

De er i dag mere end 95.000 medarbejder ansat og det tal er kun stigende, da deres forretning bliver ved med at vokse, det kommer vi mere ind på senere i artiklen. 

Herunder kan du se en graf for A.P Møller Mærsk aktien igennem det sidste år. Som vi kan se, så er det faktisk et rigtig god tidspunkt at investerer i dem, hvis du syntes der forretning er spændende. Den har haft et hårdt halvår, men jeg ser ingen grund til at blive nervøse, for hvis vi kigger over de seneste 10 år, så er der masser af nedture men den kommer altid op igen.

Graf over A.P Møller Mærsk Aktier

A.P møller mærsk aktier

A.P Møller Mærsk Aktier: Vores anbefaling

Vores mål her på aktierdk.dk er ikke at give dig anbefalinger til aktier, som så mange andre gør. Vores mål er at give dig det bedste grundlag til at træffe din beslutning ud fra. Vi prøver at belyse alle de forskellige faldgrupper der kan være ved en aktie, men også alle de gode muligheder er eventuelt kan være. 

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

A.P Møller Mærsk aktier: Udbytte

A.P Møller Mærsk er en af de virksomheder som udbetaler mest i udbytte, men igen så kommer beløbet også meget and på hvor godt et år de har haft. De havde et helt vildt år i 2021 og derfor blev der også udbetalt 2.500 kroner i udbytte pr aktie du ejer.  Der er altså gode penge at tjene, hvis du vælger at investerer i A.P Møller mærsk, det er dog også en dyr aktie at indkøbe.

Herunder kan du se rengskabet for A.P Møller mærsk.

Hvis vi kigger lidt nærmere på deres resultat i 2020 til 2021, så kan vi se at du altså har formået et vækste der bundlinje (indtjening) med mere end 80% på blot et år. Derudover har de også formået at vækste der toplinje (omsætning) hvilket er meget usædvanligt. Da det ofte koster på bundlinjen at vækste toplinjen, da det jo ikke er gratis at få nye kunder i butikken.

Køb din første A.P Møller Mærsk aktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i A.P Møller Mærsk så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe A.P Møller Mærsk, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

nordnet-toplist_stb
4.5/5
Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du A.P Møller Mærsk aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier fra A.P Møller Mærsk. 

For at finde A.P Møller Mærsk aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine A.P Møller Mærsk aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

Se lignende aktier:

Bør man købe A.P Møller Mærsk aktier?

Hvis din strategi er at leve at udbyttet som du for udbetalt en gang om året, så er svaret ja! Det er et utrolig højt udbytte du kan få pr aktie du ejer og derfor er den også oplagt til den strategi. Dermed er det ikke en dårlig investering hvis du ønsker at eje dem i 10 år, for derefter at sælge dem for en profit. Det kan også gå hen og blive en rigtig god investering.

Jeg ser A.P Møller Mærsk aktien som en af de mest stabile og sikre aktier at investere i. Det er derfor også den oplagte aktie at købe op i, hvis du lige er starte ud med at investerer eller påtænker at gøre det.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på A.P Møller Mærsk aktien her i indlægget og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster A.P Møller Mærsk aktien?

Kursen på A.P Møller Mærsk aktier skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe A.P Møller Mærsk aktier?

Hos aktierdk.dk anbefaler vi ikke aktier, vi giver dig alt den information du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning selv.

Hvor kan jeg købe A.P Møller Mærsk aktier?

Det kan du blandt andet gøre hos etoro, som er en af de mest brugervenlige handelsplatforme.